VRIJEDAN POKLON ZA ŠKOLSKU BIBLIOTEKU

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo,juče je poklonilo 500 knjiga za školske biblioteke u opštinama Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

Prilikom uručivanja knjiga biblioteci u Osnovnoj školi “Drvar”, pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković istakla je da se u Republici Srpskoj provodila kampanja “Čitajmo zajedno”, čiji je cilj bio da što više ljudi kupi knjigu, a za svaku kupljenu knjigu Ministarstvo prosvjete i kulture RS je kupilo još jednu i te knjige su poklonjene bibliotekama u siromašnim opštinama u RS, kao i školskim biblotekama u četiri opštine Federacije BiH.

Drvarska školska biblioteka upotpuniće se sa knjigama poznatih pisaca i sve su na srpskom jeziku i na ćirilici. Biblioteka u Drvaru dobila je veći broj knjiga iz razloga što osnovnu školu pohađa najveći broj učenika u odnosu na druge tri susjedne opštine.

Preuzimajući knjige, direktor OŠ”Drvar” Svjetlana Dodig zahvalila se Ministarstvu prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske na ovoj vrijednoj donaciji, jer je na taj način značajno obogaćen knjižni fond školske biblioteke. Ona je istakla da je pravo blago svaka knjiga koja je na srpskom jeziku.

Ispred Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva prodajnog centra u Prijedoru, Nikola Šobat je rekao da su ove knjige značajne jer su ćirilične i to posebno sa aspekta nacionalne grupe predmeta.

U ime učenika Osnovne škole”Drvar” na ovom poklonu zahvalio se Jovan Gvozdenović, rekavši da će im knjige puno značiti, jer su mnoge nedostajale za školsku lektiru.