SJEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Na današnjoj sjednici opštinskog Kriznog štaba doneseno je nekoliko zaključaka sa ciljem zaštite stanovništa od virusa korona.
Komadanat Štaba načelnica Dušica Runić ukratko se osvrnula na protekle dane i aktivnosti koje su se preduzimale. Ona je i ovog puta posebno naglasila da i dalje svi treba da poštujemo donesene mjere, jer samo tako možemo spriječiti ulazak virusa korona na područje drvarske opštine, te je posebno apelovala na sve koji dolaze iz drugih gradova BiH da su obavezni da poštuju sve naredbe, odluke i preporuke nadležnih organa, a vezane su za sprečavanje širenja zarazne bolesti izazvane korona virusom.
Članovi Kriznog štaba donijeli su i zaključak da se uputi zahtjev Kantonalnom kriznom štabu da se omogući rad trgovina u dane vikenda, ovo iz razloga kako bi se spriječilo kretanje stanovništva prema drugim opštinama, jer svjedoci smo da i pored drugih gradova i na području Petrovca ima zaraženih od virusa korona.
Pored toga članovi Kriznog štaba su sagledavali i problematiku konstantnog okupljanja većeg broja građana na izletištima, šetalištima i sličnim mjestima. Zbog toga je donesen zaključak da se zabranjuje okupljanje i zadržavanje na svim izletištima, parkovima, šetalištima i svim drugim mjestima i objektima gdje se okuplja više od troje lica. Ova zabrana je na snazi od petka 17. do utorka 21. aprila ove godine.