Ono što je predsjenik Vučić obećao građanima Drvara to je i ispunio, ovo je danas rekao ministar u Vladi Srbije Siniša Mali prilikom posjete ovoj srpskoj povratničkoj opštini u Federaciji BiH. U delegaciji Srbije pored ministra Siniše Malog bili su i Luka Tomić šef kabineta i Ivan Bošnjak ispred privrednika Srbije koji su donirali kombi za djecu Drvara.
I prilikom današnje posjete, iz Srbije su stigle vrijedne donacije, ovo je istakla načelnica opštine Dušica Runić prilikom uručenja ključeva doniranog kombija za prevoz djece, a kako je naglasila Runićeva, ovaj kombi u mnogome će pomoći i članovima kulturno umjetničkog društva i drugim udruženjima u njihovim aktivnostima. Takođe, načelnica se zahvalila i na vrijednoj donaciji u opremi Domu zdravlja. Ovo je samo još jedna potvrda koliko predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija pomažu Srbima u Federaciji BiH, to nam puno znači, jer daje nam osjećaj sigurnosti i nadu da se uvijek možemo osloniti na Srbiju kao i na Republiku Srpsku koja nam takođe, uvijek pomaže. Zbog svega do sada što je donirano Drvaru osjećamo veliku zahvalnost prema predsjedniku Vučiću i njegovim saradnicima, na svemu što su uradili za građane Drvara kao i prema drugim povratničkim opštinama u FBiH, istakla je načelnica Runić. Izraze zahvalnosti uputila je direktor Doma zdravlja Jasna Tica, prilikom posjete delegacije Srbije ovoj zdravstvenoj ustanovi, ističući da je i u vrijeme pojave pandemije virusa korona vrijedna pomoć stigla iz Srbije, a tako je i danas kada su ovoj ustanovi uručena dva respiratoram, zaštitna medicinska oprema i dezinfekciona sredstva i ono što je najvažnije zahvaljujući sredstvima Srbije pristupi će se rekonstrukciji Službe Hitne pomoći u Domu zdravlja. Zbog svega toga se zahvaljujemo predsjeniku Vučiću i Srbiji na pomoći, istakla je Tica.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali zahvaljujući se na dobrodošlici istako je da je već treći put u Drvaru i ovog puta će u ime predsjenika Vučića, Vlade i srpskih kompanija uručiti kombi i drugu pomoć Drvaru. Sada kada je Srbija jaka mi možemo da pomognemo svim Srbima izvan Srbije i želimo to i ubuduće da radimo i da narodu Drvara omogućimo kvalitetan život, zato smo i otvorili pogon Yumka, jer smatramo da je jako važno da ljudi rade. Drago mi je što sama danas u Drvaru, doćiću opet, nadam se i da će i predsjenik Vučić doći kad se završe radovi na rekonstrukciji Hitne pomoći, sve ovo radimo u nadi da će ljudima koji ovdje žive biti bolje i da će tu i ostati da žive, ljudima je i pored materijalne pomoći bitna i psihološka podrška da je država Srbija jaka i da je tu da pomogne, poručio je narodu Drvara ministar Siniša Mali. Nakon obilaska Doma zdravlja održan je u prostorijama opštine zajednički sastanak kojem su pored ministra Malog i saradnika, načelnice Runić, prisustvovali Predrag Mitić iz konzularne kancelarije Srbije u Drvaru, te predsjenik Opštinskog vijeća Milan Kunić, delegati u Domu naroda FBiH Dragana Damjanović, Goran Broćeta i Aleksandar Štrbac, te ministri u Vladi Kantona 10 Miloš Bauk i Vasilija Broćeta.