ŠEF MISIJE OSCE U BiH POSJETIO DRVAR

Načelnik opštine Drvar Goran Broćeta danas se sastao sa šefom misije OSCE u BiH, ambasadorom Brusom Bertonom. Sastanku je prisustvovao i šef kancelarije OSCE u Drvaru Martino Bianki sa saradnicima.

Tom prilikom razgovaralo se o brojnim problemima koji su prisutni u ovoj lokalnoj zajednic, kao i o drugim problemima koji diretno utiču na ovu opštinu

Između ostalog bilo je riječi i o aktuelnoj migrantskoj krizi, pa je tim povodom načelnik Broćeta upoznao goste sa zaključcima sa nedavno održanog sastanka Bezbjednosnog vijeća opštine Drvar. Između ostalog, u zakčljučcima je istaknuta potreba da Vlada Kantona 10 što hitnije zauzme stav po pitanju priliva migranata u BiH, a sve u cilju preduzimanja potrebnih mjera radi zaštite građana, njihove imovine i institucija, kako na području opštine Drvar, tako i na području cijelog Kantona.

Pored toga ambasadora Bertona zanimala je promjena datuma obilježavanja Dana opštine. Načelnik Broćeta je naglasio da su građani Drvara a i on sam izuzetno ponosni na 27.juli kada je dignut ustanak protiv fašizma i da Drvar spada u rjetke gradove koji su se odmah uključili u borbu protiv fašizma i u toj brobi poginuo je veliki broj Drvarčana.

Takođe, razgovaralo se i o zvaničnim obilježjima u Kantonu 10 a koja nisu usklađena sa Ustavom Federacije BiH, zatim o gradnji katoličke crkve, o neizučavanju srpskog jezika u Glamoču, kao i od rugim problemima, ali i o pozitivnim pomacima koji su vidljivi. Izraženo je i zadovoljstvo održavanjem ovakvog sastanka.