SAVJET EVROPE POTPISAO UGOVORE SA 19 OPŠTINA IZ RS I FBiH

RAZVOJ PLASTENIČKE PROIZVODNJE U DRVARU

U Banja Luci je u utorak 04.07.2017.godine potpisano šest ugovor o saradnji između lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a riječ je o međuopštinskim projektima iz oblasti kulture, obrazovanja, nasljeđa i javne bezbjednosti, vrijednim od pet do 10.000 evra. Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS koja je bila domaćin ceremonije potpisivanja ugovora istakla je da su ugovore za projekte, koje će finansirati Savjet Evrope potpisali predstavnci 19 lokalnih zajednica iz BiH, grupisani u šest klastera ili grupa od po dvije ili četiri opštine.

Šef Odjeljenja za mjere izgradnje povjerenja Direktorata za politička pitanja Savjeta Evrope Ana Kapelo, koja je sa načelnicima opština potpisala ugovore, istakla je da su projekte vrijedne ukupno 50.000 evra, radili predstavnici opština u skladu sa potrebama stanovništva. Dok je Drahoslav Štefanek, šef Kancelarije Savjeta Evrope u BiH istakao da je riječ o jedinstvenom projektu izgradnje povjerenja, čiji će rezultati biti vrednovani na jesen.

Naziv projekta koji će se realiovati na području naše opštine je „Razvoj plasteničke proizvodnje pokretanjem međuopštinske i međuentitetske saradnje opština Bosanski Petrovac, Drvar, Istočni Drvar i Petrovac“. Realizacijom projekta biće postavljeno osam plastenika, od toga u opštini Drvar dva,sa naglaskom na angažovanje žena.