Sastanak predstvnika OSCE i načelnika

Zamjenik šefa Misije OSCE u BiH Aleksandar Čuplingin sa saradnicima, posjetio je u četvrtak 16.2.2017.godine opštinu Drvar.

Načelnik opštine Goran Broćeta upoznao je zvaničnike OSCE-a sa stanjem i problemima u Drvaru kao i sa posljedicama blokade svih institucija u Kantonu 10.

U razgovoru je dotaknuto i pitanje izgradnje katoličke crkve, gdje je iskazana dobra volja za rješavanje ovog pitanja, ali kako je naglasio načelnik Broćeta ti problemi se moraju rješavati uzajamnim uvažavanjem i zajedeničkim razgovorima svih zainteresovanih strana.

Zamjenik šefa Misije OSCE u BiH Aleksandar Čuplingin uputio je čestitke Broćeti na izboru za načelnika i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji opštine Drvar sa Terenskom kancelarijom OSCE u Drvaru i uopšte sa Misijom u BiH. On je izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti i kroz realizaciju projekata “Koalicija za borbu protiv mržnje i predradsuda” i “Radna grupa za koheziju zajednice”, jer samo prisustvo Terenske kancelarije OSCE puno doprinosi dobrom imidžu opštine Drvar.