Danas je održan drugi sastanak Opštinskog kriznog štaba. Komadant štaba načelnica Dušica Runić upoznala je prisutne sa aktivnostima koje su preduzete u smislu zaštite i zbrinjavanja stanovništva od virusa korona. Između ostalog naglasila je da se proteklih dana izvršila dezinfekcija stambenih zgrada, poslovnih postora javnih ustanova i preuzeća, posebno Doma zdravlja, škola, vrtića. Istaknu to je da se povećao broj stanovnika na području naše opštine, koji su pristigli iz Slovenije, Srbije, Italije i drugih područja. Iz tih razloga povećao se i broj lica u samoizolaciji gdje se trentno nalazi 38 lica a ono što je bitno, za sada oni nemaju nikakve simptome. I dalje su prisutni problemi teškog položaja Doma zdravlja, jer nedostaju zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, zaštitna odjela. Zaposleni u Domu zdravlja maksimalno se odgovorno odnose prema ovim sredstvima, ali u što skorije vrijeme moraju se obnoviti zalihe ovih materijala kako bi Dom zdravlja mogao da radi. Zbog svega toga, je još jednom istaknuto na Kriznom štabu da se sami što više zaštitimo i zato je neophodno da poštujemo propisane mjere i naredbe nadležnih institucija i kriznih štabova, jer samo tako ćemo u ovim teškim vremenima moći pomoći sebi i drugima. Volonteri Crvenog krsta pomagaće straijim osobama koji imaju zabranu kretanja da nabave potrebne namirnice. Volontere mogu pozvati na broj telefona Crvenog krsta: 034/820-477 i 061/340-136.
Na sjednici je naglašeno da svi pravni subjekti na području opštine moraju imati dozatore sa dezinfekcijskim sredstvima ispred objekata kao i obaveznu upotrebu zaštitnih maski, a neophodno je da izvrše i dezinfekciju prostora. Načelnica Runić rekla je da su u toku aktivnosti da pogon Yumka u Drvaru počne sa proizvodnjom zaštitnih maski.
Zbog policijskog časa , svi privredni subjekti i ostali koji imaju potrebu za dozvolama kretanja za vrijeme policijskog časa, neophodno je da Opštinskom kriznom štabu dostave spiskove sa imenima lica, a potom će se nakon odobrenja takvi spiskovi dostaviti i u Policijsku upravu Drvar.
Još jednom je naglašeno da se samo striktnim pridržavanjem propisanih mjera možemo izboriti sa ovim opakim virusom, te je ne neophodno, a to je i naredba da lica starija od 65 godina i mađi od 18 godina ostanu u kućama i ne izlaze.