SANACIJA I UREĐENJE KORITA UNCA

Danas je načelnica opštine Drvar Dušica Runić potpisala ugovor sa predstavnikom Agencije za vodno područje “Sava” iz Sarajeva Markom Barićem i predstavnikom izvođača radova iz Livna firme “Roko komerc” Tomislavom Badrovim, a koji se odnosi na sanaciju regulisanog djela korita rijeke Unac.

Ovim radovima izvršiće se uređenje i čišćenje korita Unca i to u urbanom području grada gdje je urađena regulacija. Ukupna vrijednost radova je oko 100.000 KM. Radovi na sanaciji počinju sutra, a završetak je predvidjen u roku od 90 dana.

Ovom prilikom razgovarano je i o mogućnostima izvođenja radova na regulaciji donjeg korita rijeke Unac. Predstavnik Agencije za vodno područje “Sava” Marko Barić naglasio je da bi bilo dobro da se pripremi projektna dokumentacija za regulaciju Unca i da se sagledaju mogućnosti da se ti poslovi odrade u nekoliko etapa, jer se radi o dosta skupom projektu. I načelnica Runić podržala je tu ideju posebno iz razloga što bi se regulacijom donjeg toka Unca rješili problemi plavljenja naseljenih mjesta, a i u perspektivi moglo bi se prići realizaciji izgradnje poslovne zone.

Kordinator na ovim poslovima ispred opštine Drvar Dragoslav Popović posebno je istako da je već dobrim djelom pripremljena projektna dokumentacija za poslove u vezi regulacije donjeg toka Unca i da bi se etapnim izvođenjem radova brže došlo do konačnog cilja.