RAZGOVORI O IZGRADNJI PUTA DRVAR-ISTOČNI DRVAR

Put je uvijek bio jedan od načina bržeg i boljeg povezivanja dviju i više sredina. Već godinama se nastoji poboljšati putna komunikacija između Drvara i Istočnog Drvara gdje na posao svakodnevno odlazi od 150 do 200 ljudi. To je i bio povod za sastanak kojeg su zajednički organizovali načelnici Drvara i Istočnog Drvara Goran Broćeta i Milka Ivanković, a sastanku koji je održan u četvrtak 13.07.2017.godine u zgradi opštine Drvar, prisustvovali su Neđo Trninić ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, pomoćnik ministra Nataša Kostić, predstavnik JP “Putevi” RS Milorad Babić, ispred Ministarstva prometa i komunikacija Federacije BiH pomoćnik ministra Pavo Boban, te ispred Ministarstva privrede Kantona 10 Perica Sužanj i Stevica Lukač. Sastanku su prisustvovali i delegat u Domu naroda FBiH Mile Marčeta, predsjednik Opštinskog vijeća Nikica Bosnić i predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić.

Nakon pozdravnih riječi načelnika Broćete i Ivankovićeve, ministar Trninić izrazio je zadovoljstvo što je u Drvaru, posebno iz razloga što njegovi porodični korjeni vuku sa ovih područja i izrazio želju da se ovaj problem putne komunikacije riješi na obostranu korist. On je posebno istakao da sa resornim Federalnim mistarstvom ima veoma dobru saradnju, a upravo o toj saradnji govorio je i pomoćnik Federalnog ministra prometa i komunikacija Pavo Boban naglasivši da se u rješavanje pomenute problematike trebaju svi uključiti kako bi se pomoglo ljudima koji su povezani ovom putnom komunikacijom. Zbog toga je neophodn, istakao je Boban za početak krenuti u izradu projektne dokumentacije i dobro je što se trenutno vode aktivnosti oko kreditnog zaduženja Federacije BiH, a sredstva bi se utrošila na rekonstrukciju regionalnih putnih pravaca.

Učesnici sastanka saglasili su se da je ovo prvi korak i da ove aktivnosti treba nastaviti konkretnim razgovorima predstavnika resornih ministarstava Republike Srpske i Federacije BiH uz aktivno uključivanje i Vlade Kantona 10.