PREDSJEDNIK NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE NEDELJKO ČUBRILOVIĆ POSJETIO DRVAR

Danas je u radnoj posjeti Drvaru boravio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

U razgovoru sa načelnikom opštine Goranom Broćetom i predsjednikom Opštinskog vijeća Nikicom Bosnićem, upoznao se sa problemima sa kojima se susreće ova povratnička opština. Načelnik Broćeta zahvalio se na posjeti predsjedniku Čubriloviću , i izrazio očekivanja da će Srbi povratnici na ova područja imati podrušku i od predsjednika Čubrilovića i od svih organa vlasti Republike Srpske i Srbije kako bi srpski narod opstao. Posebno je naglašen problem neadekvatne zastupljenosti Srba u kantonalnim institucijama. Pored problema načelnik Broćeta istako i primjere realizovanih projekata i onih koji su u toku, kao i očekivanja dalje pomoći iz Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izražavajući zadovoljstvo što je posjetio Drvar obećao je i dalju pomoć i podršku povratničkim opštinama. I on je ukazao na odnos Kantona 10 prema opština u kojima je srpsko stanovništvo većinsko i ujedno se zapitao kako međunarodna zajednica neukazuje na te probleme kada Srbi nemaju osnovna ljudska prava u mnogim segmentima, dok sa druge strane ta ista međunarodna zajednica Republiku Srpsku proziva za svaku malu stvar, a ovdje se neoglašavaju po pitanju prava Srba.

U okviru posjete Drvaru, predsjednik Čubrilović obišao je i prostorije Opštinskog odbora DNS Drvar i u kraćem razgovoru upoznao se sa aktivnostima ove stranke.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se i sa članovima AKUD-a “Mira Lukač”. Predsjednik ovog kulturno umjetničkog društva Radoslav Bosnić i predsjednik Skupštine Društva Predrag Letić zahvalili su se predsjedniku Čubriloviću na posjeti i iskazanoj pažnji za probleme ovog društva. Nedeljko Čubrilović obećao je pomoć AKUD-u “Mira Lukač” kroz nabavku materijala za radionicu KUD-a gdje bi se šile nošnje. Predsjednik Čubrilović je izrazio zadovoljstvo radom KUD-a posebno što okupljaju veli broj mladi Drvarčana i izbog toga je istako potrebu da se Društvu pomogne u njihovom radu.