POZITIVNE SNAGE SRPSKE U POSJETI DRVARU

Danas su predstvanici pokreta “Pozitivne snage Srpske” posjetile opštinu Drvar. U razgovoru sa načelnikom Goranom Broćetom istaknuta je zajednička potreba da se nastavi sa ovakvim kontaktima ne samo zbog donesene pomoći nego i zbog zajedničkog djelovanja na prosperitetu i opstanku naroda na ovim područjima.

Ispred Pozitivnih snaga Srpske Dalibor Račić je naglasio da su se već duže vrijeme pripremali da dođu u Drvar kako bi se zajednički radilo na realizaciji duhovne, sportske, privredne i svake druge obnove našeg naroda.

Cilj nam je da pomažemo brojna kulturna i sportska udruženja i klubove, naglasio je Račić. Zato su danas i donijeli poklone za školu fudbala i košarkaški klub i tom prilikom proslavljeni rukometaš Mladen Bojinović koji je bio u delegaciji i koji je uručio ove pokone istako da je veoma zadovoljan kad vidi da se sportu među djecom poklanja pažnja, jer sport je izuzetno značajan za razvoj svakog društva.

Pored toga razgovaralo i sa predstvnicima AKUD-a “Mira Lukač” i dogovoreno je da se od strane Pozitivnih snaga Srpske sagledaju mogućnosti kako bi se nabavila oprema za izradu nošnji, a što bi drvarskim folklorašima mnogo značilo jer bi na taj način u vlastitoj radionici mogli izrađivati nošnje.

Delegacija Pozitivnih snaga Srpske posjetila je i Dječiji vrtić “Majka Hrabrost” i tom prilikom svoj djeci uručili su prigodne paketiće. Takođe, kao vrijednu donaciju, Vrtiću je poklonjena i mašina za pranje i sušenje veša. Na ovim poklonima zahvalila se diretorica Dječijeg vrtića Željka Krneta.