POČELI RADOVI NA IZGRADNJI SPOMEN OBILJEŽJA

Danas je na prigodan način obilježen početak radova na izgradnji Spomen-obilježja palim borcima u ratu 1992-1995 u opštini Drvar. Protojerej Siniša Serdar obavio je blagoslov za početak radova na izgradnji Spomen-obilježja. On je poželio srećan i blagosloven početak radova na izgradnji Spomenika za poginulu braću i sestre koji su položili svoje živote za ovaj grad i za srpski narod.

Zbog toga, naglasio je protojerej Siniša ne smijemo zaboraviti ove žrtve i nezmjerno smo im zahvalni, jer su dali ono najvrjednije-svoje živote za slobodu svih nas.

Načelnik opštine Goran Broćeta istakao je da su prošle 23 godine od rata i evo sad smo uspjeli da počnemo sa radovina na izgradnji centralnog Spomen-obilježja za sve poginule borce proteklog otadžbinskog rata sa područja drvarske opštine.

Zahvaljujući razumjevanju i finansijskoj pomoći predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade RS uspjećemo da izgardimo ovo Spomen-bilježje, naglasio je načelnik Broćeta.

Kao što je poznato, krajem prošle godine u raspisan je konkurs za izradu Idejnog rješenja Spomen-obilježja i na ovom konkursu najbolje rješenje je ponudio Milan Kukolj iz Leskovca. Nakon toga urađen je i glavni projekat za Spomen park i za sam Spomenik palim borcima otadžbinskog rata. Sve ovo, činiće zajedničku cjelinu sa spomen kompleksom poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata.

Spomen-obilježje palim borcima u ratu 1992-1995 u opštini Drvar činiće nekoliko cjelina. Spomenik će predstvaljati zajedničko obilježje za svih 350 poginulih boraca tokom proteklog rata, i tu će biti upisana njihova imena. Spomen-obilježje biće urađeno u obliku krsta koji će stvarati vezu sa devastiranim spomenikom sa četiri kraka koji su bili postavljeni na četiri strane svijeta.

Izvođač radova je CO”VA-MA” iz Drvara, a prema planu Spomen-obilježje palim borcima u ratu 1992-1995 trebalo bi da bude završeno za 60 dana.