U Drvaru je 25.jula 2019.godine održan 8.Sabor srpske krajiške pjeme. I ove godine Sabor je okupio veliki broj Drvarčana i njihovih gostiju. Pozdravne riječi upila je načelnica opštine Dušica Runić koja je istakla značaj održavanja Sabora, jer na taj način se njeguje i čuva tradicije i kulture naroda ovoga kraja, ističući da je i ove godine generalni pokrovitelj ove manifestacije predsjednik Republike Srpske.

Svake godine na Saboru učestvuje veliki broj poznatih izvođača kao i pjevača amatera koji na ovaj način u prvom redu žele da sačauvaju od zaborava izvornu krajišku pjesmu, a time i kulturu i tradiciju srpskog naroda sa ovih područja.

Među izvođačima bili su Baja Mali Knindža, Kapi zavičaja, Unac, Drvar, Zvuci Šatora, Javorje, orkestar Minđušari, Lazo i Goci, Etno ansambl Uspomene, Boro Drljača, kao i dvije gošće iz Rusije, te mnogi drugi pjevači i grupe.

Kao i na svim dosadašnjim Saborima i ovom je prisustvovao Nikola Špirić koji je i bio idejni pokretač održavanja Sabora krajiške pjesme u Drvaru.

Saboru su prisustvovali brojni gosti iz političkog i javnog života sa područja BiH, Srbije i regiona, kao i brojni privrednici.

Održavanje 8.Sabora srpske krajiške pjesme pored opštine Drvar pomogli su “Jami”, KT”Sara”, “Gradel” i drugi , a medijski pokrovitelj i ove godine je bila Radio Televizija Republike Srpske.