ODRŽAN 6. SABOR KRAJIŠKE PJESME

U četvrtak, 24.08.2017.godine u Drvaru je održan 6.Sabor krajiške pjesme.

Sabor je otvorio načelnik opštine Goran Broćeta obraćajući se i pozdravljajući prisutne.

Ovogodišnjem Saboru prisustvovao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i na opšte zadovoljstvo i radost prisutnih takođe obratio im se prigodnim govorom.

Kao i svih godina prije i ove godine, pokrovitelj Sabora bio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a medijski sponzor Radio Televizija Republike Srpske.

Pred nekoliko hiljada okupljenih građana ljubitelja krajiške pjesme nastupili su brojni eminetni izvođači kao i amateri pjevači koji su na ovaj način sa ponosom prezentovali srpsku krajišku pjesmu i kulturu.

Ovoj manifestaciji kojom se njeguje tradicija srpske krajiške pjesme prisustvovao je i Nikola Špirić inicijator i pokretač održavanja Sabora u Drvaru.

Ovom 6.Saboru krajiške pjesme prisustvovali su i brojni gosti iz političkog i javnog života sa područja cijele BiH.

Prije početka Sabora, u zgradi Opštine Drvar održan je kraći radni sastanak na kojem se predsjednik Dodik upoznao sa stanjem i problemima ove povratničke srpske opštine. Načelnik Broćeta na ovom sastanku je ukazao na problematiku zapošljavanja i još uvijek teškog položaja srba i njihovog neravnopravnog položaja u Kantonu 10.