Министар Никола Селаковић посјетио Дрвар

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић посјетио је са делегацијом у четвртак  (18.3.2021.) Општину Дрвар гдје се састао са начелницом Општине Душицом Рунић. Поред домаћина, састанку су присуствовали начелници општина: Источни Дрвар (Милка Иванковић), Босанско Грахово (Урош Ђуран) и Гламоча (Небојша Радивојша), предсједник Општинског вијећа Босанског Петровца Немања Давидовић, конзул Републике Србије у Мостару Марија Бакоч и конзул Републике Србије у Дрвару Предраг Митић.

Тема састанка је била реализација досадашњих и будућих пројеката значајних за живот грађана у општинама са српском већином на територији Федерације БиХ. На састанку се разговарало и о проблемима с којим се суочавају повратничке општине и њихови становници.

Министар Селаковић је рекао да ће Србија помоћи консолидацију буџета Општине Дрвар а договорена је и финансијску помоћ дјечијем вртићу „Мајка Храброст“. Начелница Општине Дрвар Душица Рунић  изразила је захвалност делегацији Србије коју је предводио министар Селаковић истичући да данашња посјета представља још један доказ унапријеђења и сарадње између повратничких општина и Србије.

Шеф српске дипломатије је заједно са начелницом Општине Дрвар Душицом Рунић положио вијенац на Споменик палим борцима и цивилима у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. Етно-ансамбл “Успомене” из Дрвара дочекао је Селаковића уз пјесму.

У оквиру посјете Дрвару, Селаковић је обишао и Службу хитне медицинске помоћи Дома здравља Дрвар чија је комплетна реконструкција завршена средствима које је донирала Влада Србије. Министар Селаковић је најавио и долазак директора Управе за сарадњу са дијаспором и регионом како би кроз конкретне пројекте и на пољу предшколског и школског образовања Србија могла више да помогне него до сада.