Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković posjetio je sa delegacijom u četvrtak  (18.3.2021.) Opštinu Drvar gdje se sastao sa načelnicom Opštine Dušicom Runić. Pored domaćina, sastanku su prisustvovali načelnici opština: Istočni Drvar (Milka Ivanković), Bosansko Grahovo (Uroš Đuran) i Glamoča (Nebojša Radivojša), predsjednik Opštinskog vijeća Bosanskog Petrovca Nemanja Davidović, konzul Republike Srbije u Mostaru Marija Bakoč i konzul Republike Srbije u Drvaru Predrag Mitić.

Tema sastanka je bila realizacija dosadašnjih i budućih projekata značajnih za život građana u opštinama sa srpskom većinom na teritoriji Federacije BiH. Na sastanku se razgovaralo i o problemima s kojim se suočavaju povratničke opštine i njihovi stanovnici.

Ministar Selaković je rekao da će Srbija pomoći konsolidaciju budžeta Opštine Drvar a dogovorena je i finansijsku pomoć dječijem vrtiću „Majka Hrabrost“. Načelnica Opštine Drvar Dušica Runić  izrazila je zahvalnost delegaciji Srbije koju je predvodio ministar Selaković ističući da današnja posjeta predstavlja još jedan dokaz unaprijeđenja i saradnje između povratničkih opština i Srbije.

Šef srpske diplomatije je zajedno sa načelnicom Opštine Drvar Dušicom Runić položio vijenac na Spomenik palim borcima i civilima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. Etno-ansambl “Uspomene” iz Drvara dočekao je Selakovića uz pjesmu.

U okviru posjete Drvaru, Selaković je obišao i Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Drvar čija je kompletna rekonstrukcija završena sredstvima koje je donirala Vlada Srbije. Ministar Selaković je najavio i dolazak direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i regionom kako bi kroz konkretne projekte i na polju predškolskog i školskog obrazovanja Srbija mogla više da pomogne nego do sada.