IZLOŽBA O STRADANJU SRBA

U četvratak je u JU”Centar za kulturu i sport”-Radnički dom otvorena izložba i održan istorijski čas o stradanju Srba 1991-1995.godina.

Ovu izložbu i istrojski čas pod nazivom “Opomena” organizovao je Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske.

Izložbu je otvorio Milorad Kojić direktor Centra, koji je naglasio značaj povratka Srba na svoja ognjišta kao i da se ovakvim izložbama pokušava otrgnuti od zaborava stradanje Srba u proteklom periodu. Osnovna poruka izložbe je “poruka života”, jer organizovanje i posjeta izložbi je sam život, naglasio je Kojić.

Istorijski čas zajedno su održali Predrag Lozo i Goran Latinović, istoričari i autori izložbe, koji su na upečatljiv i činjenicama potrekpljen način, govorili o mučeničkom stradanju Srba u 20.vjeku kao i stradanju srpske Pravoslavne crkve u proteklim godinama. I naša je dužnost, posebno je naglasio autor izložbe Predrag Lozo, da žrtve sačuvamo od zaborava da ih posmatramo kao žive i da se nadamo da su otišle na neko bolje mjesto.