“DA SE NIKAD NE ZABORAVI, DA SE NIKAD NE PONOVI”

U nedjelju 13.septembra ove godine, obilježeno je 25 godina od progona sjelokupnog stanovništva Drvara. Napad na Drvar 13.septembra 1995. godine izveli su pripadnici Hrvatskog vijeća odbrane.

Protonamjesnik Zoran Milovac na spomeniku poginulim borcima otadžbinskog rata 1992-1995 služio je parastos.

Načelnica opštine Dušica Runić u prigodnom govoru naglasila je da je 13.septembar tužan dan za sve Drvarčane gdje god se oni nalazili. Na ovaj dan odajemo počast svima onima koji su svoj život dali za otadžbinu. Ove godine ovaj dan se skromno obilježava zbog epidemiološke situacije, za razliku od prošle godine kada su u Drvar došli predsjedenik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsjeništva BiH Milorad Dodik sa rukovodstvima. Srbija je uvijek pružala ruku Drvarčanima kako te 1995.godine tako i danas, a Republika Srpska je uvijek tu i pomaže Drvaru, naglasila je načelnica Runić.


Delegacija Boračke organizacije Istočnog Drvara i Drvara, delegacija Opštine Drvar, te delegacija OO SNSD položile su vijence na Spomenik poginulim borcima u otadžbinkom ratu.


“Da se nikad ne zaboravi, da se nikad ne ponovi”, slogan je pod kojim se obilježava sjećanje na 13.septembar 1995.godine.