Арно Гујон у посјети Дрвару

Арно Гујон, в.д. директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, боравио је у сриједу (21.4.2021.)  у Дрвару гдје се састао са руководсвима општина Дрвар, Источни Дрвар и Гламоч, као и са представницима удружења из области спорта, културе и пољопривреде из Дрвара и Гламоча.  Начелница Општине Дрвар Душица Рунић пожељела је добродошлицу Гујону те га је информисала  о ситуацији и проблемима са којим се суочава Општина. Начелница Дрвара Душица Рунић, поручила је да је посјета још један доказ присутности Србије на овим просторима која се огледа кроз несебичну помоћ коју пружа српским општинама у Федерацији БиХ.

Гујон је представницима дрварских и гламочких удружења представио начине кроз које их може кроз конкурс подржати Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

-Радује ме њихова бројност и огроман ентузијазам и сигуран сам да ћемо заједно урадити добре ствари за српску заједницу у овом дијелу Федерације БиХ- поручио је Гујон.

Француско-српски хуманитарац Арно Гујон посјетио је српско село Награђе надомак Дрвара у коме се налази средњовјековни Висућ град, у пратњи конзула Србије у Мостару Марије Бакоч и конзула Србије у Дрвару Предрага Митића, као и начелника Дрвара Душице Рунић и Источног Дрвара Милке Иванковић.

Удружење “Награђе – Црна краљица” из Дрвара је у знак захвалности прогласило Гујона почасним чланом.