Школска екскурзија за најбоље ученике историје

Дванаест ученика осмог разреда Основне школе ”Дрвар” заједно с в.д. директорицом школе Дубравком Кунић и наставницом историје Јеленом Кецман, боравили су у Србији и том приликом обилазили значајна историјска мјеста, културно-историјске споменике и музеје.

Предсједник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић угостио их је у свом кабинету, а присуствовао је и члан Вијећа Градске општине Земун Милан Петровић, који је био добар домаћин током обиласка Земуна.

У срдачном разговору са гостима из Дрвара предсједник Ковачевић је истакао да су овакве екскурзије прилика да ученици стекну нова пријатељства, али и да науче нешто више о својој матици, као и о богатој националној историји коју са поносом треба да баштине.

Током дводневне екскурзије најбољи ученици из предмета историје посјетили су у Београду Народни и Етнографски музеј и Конак кнегиње Љубице, а у Орашцу, Тополи и Такову су научили нешто више о Првом и Другом српском устанку.

Реализацију ове школске екскурзије су помогли Градска општина Земун, Општина Дрвар и Конзуларна канцеларија генералног конзулата Републике Србије у Дрвару.

Овом приликом захваљујемо се предсједнику Градске општине Земун Гаврилу Ковачевићу на топлом дочеку наших основаца као и Конзуларној канцеларији генералног конзулата Републике Србије у Дрвару и конзулу Југославу Ђорђевићу који се увијек потруде да свака посјета Републици Србији дрварским ученицима остане у лијепом сјећању.