Одржана 3. ванредна сједница Општинског вијећа

Трећа ванредна сједница Општинског вијећа Дрвар, одржана  је 31.1. 2022. године у просторијама Општине Дрвар – сала за састанке. Сједници је присуствовало 16 одборника. За сједницу је предложен сљедећи

                                                       ДНЕВНИ РЕД

  1. Захтјев за преиспитивање одлуке – Закључка – ХИТНО , број: 02-04-84/22. од 13. 1. 2022. године и
  2. Захтјев за преиспитивање одлука, број: 02-04-85/22 од 13.1.2022. године.

Ванредна сједница ОВ Дрвар одржана је у вези са захтјевима начелника општине за преиспитивање одлука Општинског вијећа о усвајању Закључка о прихватању иницијативе за покретање поступка опозива начелника Општине Дрвар Душице Рунић, изабраног на локалним изборима 2020. године као и због усвајања Одлуке о давању сагласности на Одлуку о именовању в.д. директора ЈУ „Центар за културу и спорт“ Дрвар и Одлуке о давању сагласности на Одлуку о разрјешењу в.д. директора ЈУ „Центар за културу и спорт“ Дрвар. Комисија за статутарна питања, пословник и прописе утврдила је 24. 1. 2022. године да је захтјев Општинског начелника основан те предложила ОВ да поништи Закључак о прихватању иницијативе за покретање поступка опозива начелника Општине Дрвар Душице Рунић. Општинско вијеће Дрвар није подржало закључак Комисије за статутарна питања, пословник и прописе те је без образложења потврдило Одлуку о прихватању закључка о покретању Иницијативе за опозив општинског начелника Општине Дрвар Душице Рунић.

По питању Захтјева за преиспитивања одлука о давању сагласности на Одлуку о именовању в.д. директора ЈУ „Центар за културу и спорт“ Дрвар и Одлука о давању сагласности на Одлуку о разрјешењу в.д. директора ЈУ „Центар за културу и спорт“Дрвар, Комисија за статутарна питања, пословник и прописе није заузела став те је ОВ такође потврдило првобитно донесену одлуку.