Министри Вулин и Лукач у Дрвару

Министри унутрашњих послова Србије и Републике Српске Драган Лукач и Александар Вулин састали су се у суботу у Дрвару са представницима Срба у Федерацији БиХ. Разговарали су о проблемима са којима се сусрећу Срби у повратничким општинама. Састанку су присуствовали представници Срба из општина: Дрвар, Босански Петровац, Босанско Грахово, Гламоч и Оџак.

Начелница Општине Дрвар Душица Рунић је истакла да су проблеми заједничке али и појединачне природе када је у питању процес повратка, одржив повратак и економска стабилност и слично. Начелница Општине Дрвар Душица Рунић изразила је захвалност Србији и Републици Српској за пружену помоћ.





Србија ће увијек подржавати Србе гдје год да живе поручио је министар Вулин те додао да ће Србија помоћи српским повратничким општинама и наредне године.

-Ако Федерација БиХ нема могућности или нема воље да брине о својим држављанима српске националности, ту је Република Србија да брине о свим својим Србима без обзира где они живе. Свака помоћ Србима у Федерацији треба да буде схваћена и као помоћ Федерацији јер то значи да они мање новца требају да издвоје из свог буџета- истакао је Вулин.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач је изјавио да ће Република Српска наставити да помаже српске повратничке општине у Федерацији. Министар Лукач је истакао да је поражавајуће што поједина села у повратничким општинама немају ни струју ни воду након састанка са представницима српских представничких општина.

-Федералне и кантоналне власти морају више да ураде на помоћи српским повратничким општинама и повратницима и да им обезбиједе основне услове за живот- поручио је министар Лукач.

Министри унутрашњих послова Републике Српске и Србије су присуствовали и такмичењу у параглајдингу.

-Вероватно има и бољих терена у Европи, уређенијих полетишта, бољег смештаја, али боље људе од ових ћете тешко наћи. Сви који испробају своју храброст и вештину тако што се ставе на располагање природи, сунцу и ветру, најбоље знају колико у животу вреди човек до вас“, поручио је Вулин параглајдеристима учесницима такмичења- рекао је министар Вулин.

Министар Лукач је истакао да му је задовољство што се ово такмичење одржава у Дрвару и да је сигуран да ће оно постати традиционално.Министри Вулин и Лукач су се придружили пилотима параглајдеристима и полетјели параглајдером са полетишта у Дрвару, на којем се тренутно одржава Међународно такмичење у параглајдингу “Десант на Дрвар 2021”.