Свечана академија поводом Дана општине Дрвар

Поводом обиљежавања Дана општине Дрвар, у биоскопској сали Радничког дома одржана је Свечана академија на којој су додјељене плакете и захвалнице заслужним појединцима и организацијама за изузетан допринос у развоју општине као и за резултате постигнуте у области научних, здравствених, привредних, образовних, спортских и културних дјелатности.

Свечану академију уз присуство грађана Дрвара увеличали су и угледни гости из друштвено- политичког и вјерског живота.

Академији су између осталих присуствовали изасланик предсједника Републике Србије Александра Вучића, народни посланик Сања Лакић, шеф Конзуларне канцеларије Републике Србије у Дрвару Југослав Ђорђевић, аташе Амбасаде Русије у БиХ Илија Серов, делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић, потпредсједник Федерације БиХ из реда српског народа Игор Стојановић.

У културно- умјетничком дијелу програма наступили су етно ансамбл “Успомене”, етно група “Царза” и АКУД “Мира Лукач”, а приказан је и филм у којем су представљене најзначајније активности које су реализоване у претходној 2022. години.

У башти Радничког дома одржан је концерт класичне музике виолинисткиње Наталије Тодоровић и пијанисте Владе Данића.