Предсједник Општинског вијећа Дрвар Милош Краљ и замјеник предсједника Општинског вијећа Дрвар Берислав Бошњак одржали су састанак са шефицом амбасаде Велике Британије Хелен Флевкер

Шефица амбасаде Велике Британије у Сарајеву Хелен Флевкер, боравила је јуче у радној посјети Општинском вијећу Дрвар гдје се састала са предсједником Општинског вијећа Милошем Краљем и замјеником предсједника Општинског вијећа Бериславом Бошњаком. Састанку је присуствивала и савјетница за политику Амра Саљић.

На састанку се разговарало о економским и политичким приликама у Општини Дрвар, сарадњи извршне и законодавне власти, односу локалне заједнице са кантоналним, федералним и државним нивоима власти те многим другим питањима.

Предсједник и подпредсједник Општинског вијећа Дрвар упознали су госпођу Флевкер са свим актуелним дешавањима у Општини Дрвар те изнијели проблеме са којима се ова локална заједница сусреће.

Предсједник Општинског вијећа Дрвар Милош Краљ  је упознао шефицу Флевкер о пријератном и послијератном стању у нашој општини, истичући да је Дрвар до рата био изразито индустријски развијен центар са бројним фабрикама, али да је послије рата приватизација уништила индустрију од које ни Општина Дрвар као ни њени становници нису имали користи. Предсједник Општинског вијећа Милош Краљ је разговарао са госпођом Флевкер и о маћехинском односу виших нивоа власти према Србима у Кантону 10, нагласивши као један од примјера неадекватну цестовну повезаност двије српске општине Дрвар и Гламоч.

Предсједник О.В. Милош Краљ је током разговора истакао и успјешну сарадњу између Општине Дрвар и Републике Србије на челу са предсједником Вучићем,  указавши на велику помоћ коју је наша општина добила претходних година, као што су погон фабрике Јумко у којем данас ради око 100 Дрварчанки, реконструкција Хитне помоћи те многи инфраструктурни пројекти. Предсједник Општинског вијећа Милош Краљ нагласио је да Дрвар добија помоћ Србије у континуитету те је изразио захвалност предсједнику Вучићу.

Руководство Општинског вијећа Дрвар се захвалило представницима амбасаде Велике Британије на посјети и издвојеном времену док је шефица Флевкер истакла да ће презентовати ситуацију у Дрвару вишим нивоима власти те је обећала помоћ у складу са могућностима. Шефица Флевкер се такође захвалила руководству Општинског вијећа на срдачном пријему.