Одржан састанак са Предсједником општине Земун

Делегација општине Земун посјетила је општину Дрвар.

Предсједник градске општине Земун Гаврило Ковачевић поручио је да дијаспора и Крајишници увијек могу да рачунају на Србију и предсједника Александра Вучића.

Разговарано је о спортској и културној сарадњи.

Положени су вијенци на централно спомен-обиљежје погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Ковачевић је истакао да  посјета општини Дрвар представља почетак сарадње двије локалне заједнице, која ће се за сада базирати на област спорта и културе.

Наводећи да је Земун на располагању за сваку помоћ Дрварчанима, Ковачевић је напоменуо да у овог београдској општини живи много Дрварчана.

Начелница општине Дрвар Душицом Рунић истакла да је изузетна част угостити делегацију општине Земун са истоименим фудбалским клубом, те напоменула да Фудбалски клуб Борац из Дрвара сљедеће године обиљежава 100 година постојања, и да је ово један од начина да се започне и настави сарадња на спортском и другим пољима.

Она је нагласила да је ово још један од доказа да је Србија са својим грађанима и представницима чврсто уз свој народ на западу Крајине.

Састанку су присуствовали шеф конзуларне канцеларије Републике Србије у Дрвару Југослав Ђорђевић и начелница општине Источни Дрвар Милка Иванковић.