Одржан Дан дрварске дрењине у Бањој Луци

На платоу испред “Крајишке куће” у Бањој Луци данас је одржана изложба производа и прерађевина од дрењине под називом “Дан дрварске дрењине у Бањој Луци”. Ову манифестацију је организовала градска институција Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука у сарадњи са Општином Дрвар. Многи посјетиоци су имали прилику да у периоду од 10 до 17 часова дегустирају и купе домаће и здраве производе од дрењина које је изложило 10 дрварских породица. Такође, на истом мјесту представљене су народне рукотворине карактеристичне за овај крај. Начелница наше општине се данас састала са директором Центра за развој пољопривреде и села Бањалуке, Драшком Илићем.

Промоција производа у Бањалуци, осим дегустације, била је прилика и да се најави двадесета привредно-туристичка манифестација „Дани дрварске дрењина у Дрвару“, која ће се ове године одржати 2. октобра.

“Дрварска дрењина је бренд, аутохтони производ, оно по чему је Дрвар одавно познат и наших педесетак произвођача озбиљно се бави овим послом. Сатрамо да им ми као заједница пружамо подршку и у логистичком дијелу и у смислу промоције”, истакла је Душица Рунић, начелница општине Дрвар.

Драшко Илић, директор Центра за развој пољопривреде и села, каже да је циљ да се грађани Бањалуке и пољопривредни произвођачи упознају са квалитетом производа од дрењине.