Обиљежен дан српског јединства, слободе и националне заставе

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске одржао је синоћ у „Радничком дому“ у Дрвару величанствен концерт поводом 15. септембра,  Дана српског јединства, слободе и националне заставе. Бројни Дрварчани и гости из сусједних општина имали су прилику да уживају у широком репертоару Полицијског оркестра. Начелница Општине Дрвар, Душица Рунић поздравила је све присутне те је у свом обраћању истакла задовољство што је Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен и у Дрвару, највећој српској повратничкој општини у Федерацији БиХ.

Наступ Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске

„Ми у Дрвару поштујемо сваку вјеру и нацију, сваког човјека, али исто тако изнад свега волимо своје, поносни на нашу вјеру, на наш језик и наше писмо, на наше обичаје и традицију, на наше великане, на нашу богату историју и културу, на наш ген и коријен којем припадамо. Увијек сам се водила тиме да ће нас други поштовати онолико колико поштујемо себе, јер народ који не поштује своју прошлост и не успоставља културу сјећања и памћења не може имати своју будућност.  Прославом овог празника желимо да покажемо да поштујемо своје коријене и своје претке и тако уздигнуте главе јединствено и сложно градимо будућност за наше колијевке и наше потомке“, рекла је начелница Општине Дрвар Душица Рунић.

Начелница Рунић је истакла несебичну помоћ коју Српска и Србија пружају Дрвару рекавши да ниво сарадње никада није био на вишем нивоу.

„Поштујемо и волимо нашу матицу Србију која је уз нас сво ово изазовно и тешко вријеме, која нам пружа подршку да останемо и опстанемо на нашим вјековним огњиштима. Поштујемо и волимо нашу Републику Српску, која нам све ове године несебично помаже да бранимо и одбранимо нашу част и достојанство живљења. Искрено поштовање и љубав коју осјећамо према Србији и Српској нико нам никад не може и неће забранити и укинути. Братска и пријатељска сарадња наше општине са Републиком Србијом и Републиком Српском никада није била боља, снажнија и јача. Најискреније сам захвална предсједнику Александру Вучићу и предсједнику Милораду Додику на свему ономе што снажно и јединствено, одлучно и одважно чине за нашу општину, наш народ и све наше грађане“, навела је начелница Општине Дрвар Душица Рунић.

Начелница Општине Дрвар Душица Рунић честитала је свим Србима Дан српског јединства, слободе и националне заставе истакавши да су Срби Србима највећи ослонац. Начелница се за сву помоћ Дрвару посебно захвалила предсједнику Србије Александру Вучићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Начелница општине је поручила да се српски народ увијек успјевао изборити са свим недаћама и изазовима, да је српско јединство изнад свега као и то да је наша застава више од заставе јер се под њом српски народ бори и побјеђује. „Када коначно схватимо да су Срби Србима највећи пријатељи и ослонац тек онда можемо кренути напријед. Јединствени и поносни, огрнути нашом заставом једино можемо корачати у сигурну будућност. Јер ко неће брата за брата, хоће туђина за господара“, истакла је начелница Општине Дрвар Душица Рунић у свом говору. Начелница Рунић је честитала свим Србима гдје год да живе Дан српског јединства, слободе и националне заставе те се захвалила Полицијском оркестру МУП-а Републике Српске на доласку.  „Живјела Република Српска. Живјела Србија. Живио Дрвар. Живио српски народ“, нагласила је начелница Рунић.

Шеф Конзуларне канцеларије Републике Србије у Дрвару Југослав Ђорђевић позвао на јединство и слогу.


Шеф Конзуларне канцеларије Републике Србије у Дрвару, Југослав Ђорђевић је поручио да Срби требају бити јединствени и сложни без обзира на политичку опцију којој припадају. Чланови Полицијског оркестра су се захвалили Дрварчанима на гостопримству уз напомену да ће им концерт остати у посебном сјећању. Поред бројних Дрварчана, концерту су присуствовали представници СПЦ као и начелници српских повратничких општина Небојша Радивојша (Гламоч), Урош Ђуран (Босанско Грахово) те предсједник Општинског вијећа Босанског Петровца Немања Давидовић.