ОБИЉЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ

Дрвар је након 23 године поново прославио 27. јули као Дан општине. Обиљежавање Дана општине започело је свечаном сједницом Општинског вијећа, а након тога положени су вијенци на остацима Споменика палим борцима и жртвама фашистичког терора у Другом свјетском рату. Вијенце су положиле делегације општине Дрвар, представници СУБНОР-а, борачке организације Дрвар, министри из реда СНСД-а у Влади Кантона 10, те представници политичких странака.

У 18:00 часова одржана је свечана академија у Радничком дому, на којој је начелник општине Дрвар Горан Броћета додјелио признања и то:

  1. ПЛАКЕТА ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ОПШТИНЕ ДРВАР – Додик Милораду, предсједнику Републике Српске, за његово несебично залагање и бројне активности којима је помогао и помаже општину Дрвар у свим областима друштвеног живота, почев од првих повратничких дана до данас.

  2. ПЛАКЕТА ОПШТИНЕ ДРВАР – Шпирић Николи , као мали знак захвалности за несебично залагање за развој општине Дрвар, којој се он одужио на најљепши могући начин, када јој је то било најпотребније.
  3. ПЛАКЕТА ОПШТИНЕ ДРВАР ЗА ЖИВОТНО ДЈЕЛО – ПОСТХУМНО – Лукач Мири, којом општина Дрвар жели да се одужи лику и дјелу Мире Лукач за све оно што је у свом животу учинила за Културно-умјетничко друштво и општину Дрвар.
  4. ЗАХВАЛНИЦЕ ОПШТИНЕ ДРВАР

– Др Грубор Никици, Др Бјељац Синиши и Др Максић Миланку, за исказану хуманост и несебично залагање за Дрвар и његове грађане пружањем специјалистичких услуга, због чега њихов родни град овим признањем жели да им се одужи.

– „ЈАМИ“ д.о.о. Подови, као најуспјешнијем привредном субјекту на подручју општине Дрвар и на подручју Кантона 10, те за несебичну помоћ у свим кризним ситуацијама које задесе општину у чију сврху издваја значајна новчана средства, као и за учествовање у свим хуманитарним акцијама на подручју општине Дрвар и шире.

– Дакић Ивани, ученику генерације СШ „Дрвар“ и Црљић Растку, ученику генерације ОШ „Дрвар“, те су обоје награђени са новчаном наградом у износу од 400,00 КМ.

Свечаној академији су присуствовале бројне званице из јавног, културног и политичког живота, представници Српске православне цркве, представници бројних Удружења и градова, те поносни грађани Дрвара. Након богатог културно-умјетничког програма на ком су наступили Ансамбл „Александар Невски“ из Бањалуке, Етно група „Траг“ из Лакташа, АКУД „Мира Лукач“ из Дрвара и млада Ирина Летић из Дрвара, уприличен је Коктел пријем за све званице.