Обиљежено 79 година од Десанта на Дрвар

У организацији Општине Дрвар и ЈУ “Центар за културу и спорт” данас је обиљежена 79. годишњица слома фашистичког десанта на Дрвар.

Обиљежавање овог великог датума из богате антифашистичке прошлости Дрвара почело је полагањем вијенаца и цвијећа на остатке порушеног Споменика жртвама фашистичког терора из Другог свјетског рата. Вијенце су положиле делегације општина Дрвар, Источни Дрвар и Босанско Грахово, организације које његују традиције НОБ из свих крајева бивше Југославије, као и представници политичких странака.

Ученици Средње школе Дрвар носили су штафету младости до Спомен-комплекса “25. мај” која је предата предсједници СУБНОРА- а Савски Венац Олги Стоиљковић Трифуновић, а затим је Невена Дроњак, ученица средње школе одржала историјски час и евоцирала успомене на херојску борбу наших грађана.

Предсједник СУБНОРА БиХ Сеад Ђулић испред удружења уручио је начелници општине Дрвар Душици Рунић захвалницу за несебичну помоћ, подршку и ангажман у његовању антифашистичког наслијеђа Дрвара, нашег народа и наше домовине.

Због проглашења дана жалости у Федерацији БиХ ове године изостао је културно-умјетнички програм.