Начелница Општине на састанку са министром Селаковићем и директором Гујоном у Босанском Петровцу

Начелница Општине Дрвар Душица Рунић боравила је данас у Босанском Петровцу гдје се састала са министром спољних послова Републике Србије Николом Селаковићем и в.д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону при Министарству спољних послова Републике Србије Арном Гујоном.

На састанку се разговарало о подршци коју Србија пружа нашој општини, реализацији пројеката, приоритетима који ће бити у фокусу дјеловања, будућој сарадњи и сличним темама. Начелница Рунић је министра  Селаковића упознала са динамиком реализације помоћи предсједника Србије Александра Вучића и Владе Србије Дрвару, те добила пуну подршку за наставак започетих активности, као и за почетак нових пројеката на подручју општине Дрвар, тачније подршци у јачању пољопривредних активности у Дрвару и рјешавању проблематике ветеринарске заштите.

Начелница Рунић се у име свих грађана Дрвара и овом приликом захвалила Републици Србији на свему што чини за Дрвар и Дрварчане.

Начелница Рунић је министра Селаковића упознала са динамиком реализације помоћи предсједника Србије Александра Вучића и Владе Србије Дрвару, те добила пуну подршку за наставак започетих активности, као и за почетак нових
пројеката на подручју општине Дрвар.

Домаћин данашњег састанка је био предсједник Општинског вијећа Босански Петровац Немања Давидовић, а састанку су још присуствовали и амбасадор Републике Србије у БиХ Александар Ђорђевић,  конзул жеран у Генералном Конзулату Србије у Мостару Марија Бакоч, шеф Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару Југослав Ђорђевић.

-Подршка повратничким општинама се наставља и све више конкретизује. Примјер позитивне праксе из Босанског Петровца ћемо имплементирати у наредном периоду и у српским општинама у Кантону 10.  Општина Дрвар има проблем јер не постоји организована ветеринарска заштита што нашим пољопривредницима представља проблем, па ћемо на његовом рјешавању интензивно радити у будућем периоду- истакла је начелница наше општине Душица Рунић.

Начелница Рунић се у име свих грађана Дрвара и овом приликом захвалила матици Србији, предсједнику Вучићу и Влади Србије на свему што чине за Дрвар и Дрварчане.

Данас је у Босанском Петровцу 35 повратничких породица добило уговоре о донацији стеоних јуница у оквиру пројекта који реализује Центар за подршку повратницима у Унско-санском кантону уз подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Ријеч је о пројекту који има за циљ економско оснаживање повратника који Управа при Министарству спољних послова Републике Србије суфинансира са око 100.000 КМ.

Предсједник Општинског вијећа Босански Петровац Немања Давидовић рекао је да се на састанку разговарало о плановима за будућност и о проширивању обима сарадње у циљу рјешавања проблема повратника. Давидовић се овом приликом захвалио министру Селаковићу на помоћи коју Србија пружа повратницима у Федерацији БиХ.

Домаћин састанка и Предсједник Општинског вијећа Босански Петровац Немања Давидовић рекао је да се на састанку разговарало о плановима за будућност и о проширивању обима сарадње у циљу рјешавања проблема повратника.