Завршни радови на „Спомен обиљежју палим борцима и жртвама Одбрамбено–отаџбинског рата 1992-1995“

Изградња „Спомен обиљежја палим борцима и жртвама Одбрамбено–отаџбинског рата 1992-1995.“ године је у завршној фази а средства за завршетак споменика обезбјеђена су из средстава гранта Владе Републике Србије.

Започети су радови на приступној стази и потпорном зиду а укупна уговорена цијена пројекта износи 87.750 КМ са урачунатим ПДВ-ом. Извођач радова је фирма “ROCO COMMERCE” из Ливна. Пројекат се финансира уз помоћ средстава које је обезбиједила Влада Републике Србије. Подсјећамо, почетак радова на изградњи „Спомен-обиљежја палим борцима и жртвама у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995.“ започео је 2018. године и највећи дио посла је до сада завршен у сарадњи Општине Дрвар са Владом Републике Српске.

Извођач радова је фирма “ROCO COMMERCE” из Ливна. Пројекат се финансира уз помоћ средстава које је обезбиједила Влада Републике Србије.

-Први радови су започети 2018. године када је потписан уговор са фирмом  CO”VA-MA”  из Дрвара на износ од 190. 919 КМ. Овај дио су финансирали Влада Републике Српске и Општина Дрвар. За преостали дио радова за потпорни зид и приступни пут су средства обезбјеђена уз помоћ Владе Републике Србије. До прољећа очекујемо постављање плоча са именима погинулих бораца и цивилних жртава рата у претходном Одбрамбено-отаџбинском рату.  У претходном периоду смо у сарадњи са Борачком организацијом Источни Дрвар и представницима Удружења породица палих бораца општине Дрвар извршили провјеру имена која ће бити уклесана на спомен-плочама. До прољећа очекујемо и коначан завршетак приступног пута, потпорног зида, освјетљења и завршетак степеница- истакла је начелница општине Дрвар, Душица Рунић.

До прољећа очекујемо постављање плоча са именима погинулих бораца и цивилних жртава рата у претходном Одбрамбено-отаџбинском рату и коначан завршетак приступног пута, потпорног зида, освјетљења и завршетак степеница- истакла је начелница општине Дрвар, Душица Рунић.

У јулу ове године начелница општине Дрвар, Душица Рунић и начелница општине Источни Дрвар, Милка Иванковић одржале су састанак са предсједништвом Борачке организације Источни Дрвар и представницима Удружења породица палих бораца општине Дрвар. Тада је усвојен приједлог да се на три спомен плоче испишу имена погинулих бораца општине Дрвар у зони борбених дејстава, имена страдалих и умрлих ван зоне борбених дејстава, те плоча са именима цивилних жртава рата. На састанку је договорено да се спискови и евиденције Борачке организације учине доступним јавности путем средстава јавног информисања општине Дрвар а да се путем мјесних заједница прикупе додатне информације о цивилним жртвама рата. На састанку је закључено да је од изузетне важности да приликом исписивања имена на Спомен плочама не буде изостављен ниједан храбри борац који је свој живот дао за слободу, отаџбину и православну вјеру.

Завршни радови су у току: