Завршена манифестација „Дани Српске у Србији“

У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“ која је трајала од 22. до 29. септембра, свечаном затварању манифестације у Српском народном позоришту у Новом Саду нашу општину је представљала начелница Душица Рунић. Поред бројних званица, догађају је присуствовала предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник владе АП Војводине Игор Мировић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.  Претходно је у оквиру манифестације делегација општине Дрвар посјетила општину Сечањ гдје се разговарало о успостављању чвршћих односа и о ближој сарадњи. Договорено је братимљење општина Дрвар и Сечањ и сарадња у области привреде, културе и умјетности. Манифестација је ове године отворена у Београду а организована је по девети пут.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, истакао је нераскидиве везе између Српске и Србије.

„Везе Србије и Српске су природне, нераскидиве и трајне и такве су јер припадамо истом народу, вери, језику и истој култури, што све заједно чини моралну вертикалу која је сама суштина нашег постојања“, рекао је Мировић додајући да су такви односи и јединство које из њих проистиче, важнији него икада.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је, обраћајући се присутнима, да је Нови Сад у знаку Српске и да Срби морају бити јединствени када је ријеч о националним питањима.

„Сарадња и ниво политичког разумјевања између Србије и Српске данас су већи него икада. На понос наших грађана може да буде оно што смо заједнички реализовали, али и оно што ћемо у наредном периоду урадити. Наставићемо заједнички да обиљежавамо значајне датуме из прошлости и да се повезујемо инфраструктурно и на сваки други начин, јер је много изазова пред нама. Стога је важно да останемо снажни, јединствени и окупљени око националних интереса“, навела је предсједница Цвијановић.