Договорено братимљење Дрвара и Сечња

У оквиру манифестације “Дани Српске у Србији” која се одржава од 22-29.09.2021. године, делегација oпштине Дрвар коју су чинили: Драгослав Поповић, Вања Крнета, Горана Танкосић и Здравка Јовић, посјетила је општину Сечањ. Пријему код предсједника oпштине Сечањ, Предрага Рађеновића, присуствовао је и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић. С обзиром да значајан број становника из мјеста Крајишник у Сечњу потиче из Дрвара разговарало се о успостављању чвршћих односа и о ближој сарадњи. Договорено је братимљење општина Дрвар и Сечањ и сарадња у области привреде, културе и умјетности. Након састанка, делегација општине Дрвар присуствовала је концерту етно групе “Катера” у Дому културе у Крајишнику у којој су вокали Јована Бојанић, Сара Марић и Јелена Штака, а инструменталисти Пеђа Харт гитара – вокал, Лука Новосел хармоника и клавијатуре, Душан Мрдић перкусије и Видак Вујадиновић вокал, па су гости и домаћи заједноимали прилику заједно уживати у доброј музици и лијепим српским пјесмама.

Делегације општина Дрвар и Сечањ.

Млађен Цицовић се прво захвалио предсједнику Рађеновићу на лијепом дочеку, представио манифестацију „Дани Српске у Србији“ као један од најбољих начина да се у мало времена са више програма у више мјеста Република Српска представи Србији. Наглашавајући да је ове године посебна пажња посвећена братимљењу општина и градова из Републике Српске са општинама и градовима у Србији, Цицовић је рекао:

– Братимљење Сечња и Дрвара значајно по томе што Дрвар није у Републици Српској, него у Федерацији БиХ, али се на овај начин укључује у нашу манифестацију и ја вјерујем да ћете добро сарађивати, не само на пољу културе и умјетности, него и у сфери привреде.

Рађеновић се захвалио Цицовићу што Представништво увијек добро сарађује са Сечњом и изразио наду да ће тако бити и у наредним манифестацијама, те додао да, кад је Дрвар у питању, лијепо је знати да је у Крајишнику, који је у општини Сечањ, велики број становника пројеклом из Дрвара и околине, а за границу на Дрини је рекао:

– То је граница коју највише волим да прелазим, јер је не признајем!

Рађеновић: Дрина је граница коју највише волим да прелазим јер је не признајем.
Концерт етно групе “Катера” у Дому културе у Крајишнику.