Градоначелник Приједора Слободан Јавор у посјети Дрвару

Градоначелник Приједора Слободан Јавор, боравио је данас у општини Дрвар гдје се састао с начелницом Душицом Ринић. Јавор је приликом посјете, обишао ОШ „Дрвар“ и СШ „Дрвар“, те уручио вриједне донације. Основној школи градоначелник Приједора донирао је средства за набавку опреме за кабинет информатике а Средњој школи новчана средства за све њене ученике.

Начелница општине Дрвар Душица Рунић, захвалила се градоначелнику Приједора Слободану Јавору за финансијску али и моралну подршку.

„Ово је још једна потврда да Република Српска, али и Република Србија чврсто стоје уз повратничке општине на челу са општином Дрвар као највећом повратничком општином. Свака помоћ је од изузетног значаја а данас градоначелник Приједора са својим сарадницима је донирао нашим школама значајна средства која ће умногоме помоћи и нашим ученицима али и њиховим породицама обзиром да нам предстоји период матура и уписа на факултете. Ко год се одважио да се врати и да живи на овим просторима,  да живи на подручју Федерације БиХ, заиста мора да има огромну дозу храбрости али и стрпљења, да се избори са свим недаћама на које наилази више од 20 година на повратничком путу и та морална подршка нам је веома значајна“- изјавила је начелница Дрвара, Душица Рунић.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор, рекао је да је донација мали знак пажње града Приједора за људе који су се вратили и и који живе у Кантону 10 те је поручио да нису заборављени и да нису сами. „Прво смо били у основној школи гдје смо кабинету информатике донирали средства за набавку опреме, а донирали смо и одређена новчана средства за све средњошколце, њих укупно 184 из Дрвара и Босанског Грахова“, изјавио је Јавор.

Приједорски градоначелник је истако да су повратници заправо борци за живот и за опстанак српског народа у овим крајевима додајући да његова породица води поријекло из Дрвара. „Град Приједор зна шта значи бити повратник. У наш град су се вратили повратници и уједно у град Приједор су долазила избјегла и расељена лица, тако да оно што ме чини посебно срећаним је да смо ми данас једно, да живимо и дишемо као један народ и оно што је битно нагласити, нема никаквих турбуленција”, рекао је Јавор.

На хуманом гесту градоначелника Приједора захвални су данас били и основци и средњошколци из Дрвара као и њихови наставници и професори.