Амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан посјетио општину Дрвар

Амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан, посјетио је јуче општину Дрвар гдје се састао са начелницом општине, Душицом Рунић. Разговарало се о политичкој и економској ситуацији, бројним темама, потребама и проблемима с којим се суочава Дрвар. Договорен је сусрет с јапанским амбасадором у БиХ а амбасадор Берјан је на састанку поручио да ће се трудити да у наредном периоду са јапанским привредницима посјети Дрвар. На састанку се разговарало и о развоју спорта у Дрвару и о његовом значају за младе. Овом приликом амбасадрор Берјан је обишао Џудо клуб “Дрвар” којем је поклонио 10 оригиналних јапанских кимона. Џудо клуб у Дрвару постоји десетак мјесеци, а у њему бесплатно тренирају дјеца узраста до 14 година. Школу ове борилачке вјештине активно похађа око 50 дјеце а њих тренирају Дуња и Давид Балабан из Дрвара.

-Почаствовани смо приликом да пред амбасадором покажемо стечено знање ове древне јапанске вјештине. Искористили смо прилику да разговарамо са господином Берјаном о плановима клуба и промоцији џудоа. Овом приликом уручено нам је 10 кимона, која су као неопходан дио опреме од велике важности. Испред представника клуба, малишана и родитеља срдачно се захваљујемо- рекли су у клубу.

Начелница општине Дрвар Душица Рунић је истакла значај ознаживања џудоа у Дрвару али и његовање сјећања на џудисту Радомира Ковачевића који је рођен у Дрвару, а који је био вишеструки првак Југославије и освајач бронзане медаље на Олимпијским играма у Москви 1980. године. По Радомиру Ковачевићу носи име Спортско-рекреативни центар у Дрвару.

-Чланови Џудо клуба „Дрвар“ су за кратко вријеме освојили неколико медаља и показали потенцијал за међународне нивое такмичења- навела је начелница Рунић, те додала да је захваљујући помоћи из Србије Џудо клуб “Дрвар” у протеклом периоду добио квалитетне струњаче чија је вриједност око 25.000 КМ.