JAVNA USTANOVA “CENTAR ZA KULTURU I SPORT” DRVAR, osnovana je u julu 2014. godine i u njenom sastavu se nalaze:

  • Dom kulture – Radnički dom,
  • Sportsko-rekreacioni centar „Radomir Kovačević“ i
  • Nacionalni spomenik Kulturni pejzaž – spomen-kompleks Muzej „25. maj“.

Dom kulture-Radnički dom raspolaže sa salom kapaciteta 382 sjedišta, velikom salom za održavanje proslava, izložbi, seminara, zatim sa informatičkim centrom sa 16 računara, projektorom i platnom, konferencijskom salom, poslovnim prostorijama i bibliotekom.

Sportsko-rekreacioni centar „Radomir Kovačević“ se sastoji od glavnog fudbalskog stadiona, pomoćnog stadiona, teniskih terena, odbojkaškog i košarkaškog terena i terena za mali fudbal-rukomet.

Nacionalni spomenik Kulturni pejzaž – spomen-kompleks Muzej „25. maj“ se sastoji od Istorijskog muzeja i etnografskog muzeja koji obiluju brojnim eksponatima iz naše istorije i kao takve posjećuje značajan broj turista iz naše okoline, kao i zemalja iz bivše Jugoslavije.

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika na sjednici održanoj 21.11.2011. godine donijela je Odluku kojom se Kulturni pejzaž- spomen kompleks Muzej „25. maj“ proglašava nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Nacionalni spomenik čine: glavna zgrada Muzeja „25. maj“, Titova vila, zgrada u kojoj je oformljena OZNA (Odjeljenje zaštite naroda) i prostor tzv. Titove pećine.

 

Kontakt osobe i telefoni

v.d. direktora Suzana Jović

TEL: 063/133-086

e-mail: sue.jovic@gmail.com